Sport

“Dan D” za KK Partizan

Košarkaški klub Partizan danas, s početkom u 15 časova održaće važnu konferenciju za novinare, najavljeno je iz Upravnog odbora kluba.

Predsjednik kluba Ostoja Mijailović obratiće se novinarima i javnosti kako bi saopštio dalji plan Partizana, odnosno da li će naredne godine igrati u Evrokupu ili FIBA Ligi šampiona.

Dileme ne bi trebalo da bude, Evrokup je takmičenje koje donosi učešće u Evroligi u kojoj se takmiče najbolji klubovi Evrope, međutim pojedini u klubu su navodno za napuštanje kompanije EKA koja stoji iza EL-a i EK-a.

Kako je prije dva dana saopšteno na sajtu kluba, pod tačkom četiri, UO je nakon tročasovne rasprave donio odluku da podrži prijedlog kojim se ovlašćuje Ostoja Mijailović da do petka donese odluku o budućem putu KK Partizan i to saopšti javnosti.

Dodaje da su nakon veoma konstruktivne rasprave, članovi UO, koji ujedno čine predstavnike većine sponzora kluba, iznijeli su podijeljena mišljenja o pitanju budućnosti kluba, gdje se određeni broj članova izjasnio za prelazak u takmičenja pod okriljem FIBA, dok su se drugi izjasnili za ostanak pod okriljem EKA.

Partizan je, sada već, prošle sezone bio najbolja ekipa u Evrokupu, ali je ostao bez Evrolige jer je prvi čovjek Đordi Bertomeu odlučio da poništi takmičarsku godinu i ponovi istu, sa istim učesnicima (u Evroligi), naredne sezone.

Foto: StarSport

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close