BANJALUKA – Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, predložila je Radovana Višković za mandatara za sastav nove vlade.

Višković osim političkog staža kroz tri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ima i značajno iskustvo iz privrede, gdje trenutno obavlja dužnost izvršnog sekretara za saobraćaj u kompaniji “Boksit” Milići.

Radovan Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja.

Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.

Ona je u izjavi novinarima u Banjaluci izrazila uvjerenje da će Višković uspjeti veoma brzo da sastavi novu vladu kako bi bez zastoja nastavile da funkcionišu institucije Republike.

Cvijanovićeva je podsjetila da je Višković godinama dio velikog tima koji radi za Republiku Srpsku, te da je i do sada sa njim imala dobru saradnju.

“Vjerujem da ćemo veoma brzo imati vladu kako bi nastavili da radimo dobar posao za Republiku i naše građane”, rekla je Cvijanovićeva.

Višković je bio šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske u prethodnom sazivu i potpredsjednik je SNSD-a, čiji ga je Izvršni komitet 13. novembra predložio za mandatara za sastav nove vlade Srpske.

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da će u narednom periodu posao premijera Srpske obavljati časno i pošteno u interesu Srpske i njenih građana.

Višković je rekao da će nova Vlada biti u povoljnijoj poziciji kada je riječ o ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

“Izmijenićemo dio zakonske regulative što se tiče ministarstava – biće ukinuto Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, a Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva razdvojićemo na dva”, rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je zahvalio za ukazano povjerenje predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, stranci kojoj pripada SNSD-u i njenom predsjedniku Miloradu Dodiku.

“Kao odgovoran čovjek svjestan sam da to nije samo privilegija, već i velika obaveza i odgovornost”, istakao je Višković.

(NEZAVISNE)

Prethodni članakKosovo nije ušlo u Interpol
Naredni članakAćić: Izbor potpredsjednika i delegata vjerovatno 5. decembra