Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da su djelovanjem stranog faktora ugrožene ustavne pozicije Republike Srpske i BiH.

– Ako govorimo o tome ko ima pravo da nešto nameće ovdje ili govorimo o nadležnostima i pozicioniranju, onda znači da branimo ustavnost – rekla je Cvijanović u Narodnoj skupštini Republike Srpske reagujući na obraćanje šefa Kluba poslanika SDS-a Vukote Govedarice.

Ona je istakla da bivši predsjednik Republike Srpske Nikola Poplašen, kojeg spominje opozicija, bolje razumije vrijeme u kome je vršio funkciju i sadašnje, te da nema razloga da ga pominju Govedarica i opozicija.

– Govedarica kaže da ne treba da se mi sikiramo za SDS. Sikiramo se za SDS zato što sankcije za Balkan nemaju sekundarnu dimenziju i ovo što proživljava SDS ne bi trebalo da bude. Riječ je o političkim pritiscima na finansijske institucije ovdje – rekla je Cvijanović.

Ona je navela da nije korektno da Govedarica kaže da neko svojom politikom u izolaciju dovodi građane.

Cvijanović je pozvala Govedaricu da ne plaši narod kako će ostati bez plata i penzija i da će Srpska finansijski propasti.

– Јasno je zašto danas raspravljamo o temi koja je namjerno isprovocirana nelegalnim i nezakonitim djelovanjem nekoga ko pokušava da se predstavi da je nešto. Ako vam nije jasno čime se bavimo, još jednom kažem bavimo se Ustavom – rekla je Cvijanović i upitala opoziciju gdje je Šmitov zakon o imovini.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Pobijedićemo SDS i opoziciju i po zakonu koji oni napišu
Naredni članakDodik: Prijete mi hapšenjem, ali pružićemo otpor (VIDEO)