Što se tiče Republike Srpske i našeg predsjednika Milorada Dodika i bilo koga u Vladi Srpske, kao i Narodnoj skupštini, dakle bilo koga ko odlučuje, ne postoji niko ko želi bilo kakve sukobe, ko svojim aktivnostima nešto ugrožava, ali takve ideje postoje kod naših “diplomata”, čak i naših partnera koji se nalaze u Federaciji, rekla je u našoj emisiji Aktuelno srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Svi oni uglavnom prećute potencijalne prijetnje i probleme koje su upućene nama iz Federacije BiH. Čak i o nekim stvarima nam ne daju da razgovaramo, da nađemo rješenja. Zato jesu u stanju da izmišljaju svakave priče, kao što je već jedna, koju je ministar odbrane Zukan Helez, prije nekoliko dana iznio priču o vojnim kampovima – ističe Cvijanovićeva.

Kako ona ističe, problem im je kad se naši poslanici na nivou BiH u svom obraćanju Evropskom parlamentu, ukazuju na činjenice, kao što je da je BiH tokom rata imala opasne veze koje su dovele strane, razne ratnike koji su na ovom prostoru činili razna nedjela, da bi kasnije bili prepoznati u brojnim terorističkim organizacijama širom svijeta.

– O tome se ne govori. Kada se to pomene, svi se aktiviraju na takve izjave. Neki dan smo čuli ratnohušačke priče, koje opet nisu osuđene od strane američke ambasade. Ako hoćete da budete realni, trebate reći da je ova zemlja imala problem, te da se vidi da li je isti riješen – naglasila je Cvijanovićeva.

Napomenula je za RTRS, da ako se takve činjenice iznesu, da to ne predstavlja ikakvo podrivanje BiH.

– More terorističkih napada smo imali devedestih godina u svijetu, koji se povezuju sa BiH. To su bili ljudi koji su imali pasoše BiH, koji su rušili Američke ambasade. Razumijem da ne žele da takve stvari postanu političke teme, to je način na koji Amerika riješava probleme. Vi hoćete da nam zabranite da postavljamo pitanja, te izmišljate priče kako “Rusi trčkaraju oko Rogatice po kampovima” – dodaje Cvijanovićeva.

Kako ona ističe, još uvijek postoji dosta problema na kojima mora da se radi.

– Ako ste ozbiljni, morate da vidite svaku prijetnju, a ne da imate funkcioncere u BiH koji vam se podsmijavaju. Ima stvari kojima se treba posvetiti, u skladu sa svojom funkcijom i ne da nam “zatvarate usta”, a istovremeno pričate bajke, koje nisu u službi zaštite BiH. Ovo je stanje u kojem je veoma teško funkcionisati, ali trenutno je tako kako je – zaključila je Cvijanovićeva.

Gostovanje Cvijanovićeve pogledajte ovdje: 

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Održan božićni koncert dobojskog Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” (FOTO)
Naredni članakGoganović: Sreten Milošević nije uhapšen, neko sa lošom namjerom pokušava da ga oblati