Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da zaključci usvojeni preglasavanjem u Predsjedništvu treba da idu u smeće i da Parlament Srpske ima odličnu priliku da to uradi.

– NSRS i treba ove zaključke da pošalje u smeće i zaslužuju da idu u smeće. Znate odlično kakve su ustavne procedure. Imate odličnu priliku da zajedno sa ostalima podržite moj veto zato što znate da sam u pravu – poručila je Cvijanovićeva u odgovoru poslaniku PDP u NSRS Igoru Crnatku, koji je rekao da zaključci trebaju u smeće, ali tvrdeći da se SNSD zajedno sa trojkom dogovara oko svih ključnih pitanja, kao i da se radi o njihovim koalicionim partnerima.

Cvijanovićeva je poručila da bošnjački član Predsjendištva BiH Denis Bećirović ni po čemu nije njen koalicioni partner niti će ikada biti.

– Narodna skupština Republike Srpske je moja kuća, a Predsjedništvo samo radno mjesto – rekla je Cvijanovićeva.

Poručila je da zaključci trebaju ići u smeće zato što se nikada nije desilo da zajednički organ na nivou BiH donosi ovakve kvalifikacije na račun Srpske ili drugog entiteta.

Istakla je da su ovo opasni i zakljuci.

– Ovo što je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uradio je bezobrazno – navela je Cvijanovićeva tokom posebne sjednice NSRS.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakVišković: Poslati jasnu poruku – NSRS je iznad Predsjedništva BiH (VIDEO)
Naredni članakTužilaštvo BiH istražuje Šmita, predmet dodijeljen tužiocu