Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za da ne zna šta je Šemsudina Mehmedovića nanerviralo u njenoj izjavi kada je samo citirala američki “Vašington post”, a ne neki lokalni, kako bi on rekao, “prosrpski” list.

Na pitanje da prokomentariše Mehmedovićevo mišljenje da se na američku “crnu listu” ne dolazi zbog, kako kaže, učešća u “odbrani države i naroda”, već zbog “kriminala i korupcije”, Cvijanović je odgovorila da je njen komentar za sankcije bio samo način da ukaže na “zavjet ćutanja i praštanja”.

– I nije on jedini bošnjački političar koji se provlači kroz američke medije, izvještaje istraživačkih centara, pa i sajtove na primjer Stejt departmenta i Ministarstva pravde SAD. Ima toga i po Evropi, pa i na sajtu prijateljskog britanskog Bi-bi-si-ja kojeg možemo nazvati svakako, samo ne prosrpskim medijem – istakla je Cvijanović.

Ona je dodala da je posebno zanimljiv njihov dokumentarni film iz 2015. godine, a ako ga ne izbrišu braneći Mehmedovića, onda mu preporučuje da i to pogleda.

– Lako je trabunjati o agresiji, ali se očito teško braniti od ovakvih stvari – naglasila je Cvijanović.

Ona je rekla da Mehmedoviću može poručiti još da njegova priča o kriminalu, korupciji i potkradanju naroda služi samo kao neuspješni spin kojim želi da optužbe i pisanja američkog “Vašington posta” predstavi kao velikosrpsku propagandu.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Gradonačelnik Jerinić čestitao Uskrs
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano i natprosječno toplo, poslije podne kiša