Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pozvala je nadležne institucije da u najskorijem roku privedu pravdi napadače na srpsku povratnicu Ljeposavu Petković iz Vozuće, ističući da je ovaj napad samo jedan u nizu dokaza koji svjedoče o teškom položaju srpskih povratnika na prostoru Federacije BiH.

Cvijanovićeva je najoštrije osudila ovaj vandalski čin, podsjećajući da je riječ o trećem napadu na 77-godišnju staricu i njenu imovinu u posljednje dvije godine.

– Njena bezbjednost je u kontinuitetu ugrožena, zbog čega je neophodno hitno reagovanje svih nadležnih institucija – upozorila je Cvijanovićeva.

Ona je pozvala nadležne institucije da počinioce u najskorijem roku privedu pravdi i Petkovićevoj konačno obezbijede miran i siguran život, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće u Federaciji BiH Ljeposava Petković /77/ pretučena je noćas u porodičnoj kući nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetili da će je ubiti.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakPočela isplata penzija za novembar
Naredni članakDodik: PIK može da dogovara šta hoće, Šmit će na Sudu morati da objasni mnogo toga