Srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je da je pismom generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu u kojem je tražila vjerodostojnost za Kristijana Šmita koji se predstavlja kao visoki predstavnik, htjela da ukaže koje manipulantske snage navodno brane BiH, a u stvari joj nanose smrtonosne udarce.

– U tom pismu piše da je Savjet za implementaciju mira taj koji imenuje visokog predstavnika, što nije tačno, a onda u drugom dijelu, gdje treba da govori ima li ili nema relevante rezolucije kojom je imenovan visoki predstavnik, on je rekao “pogledajte bazu podataka”. Ponovo sam pogledala bazu podataka i nisam našla rezoluciju koja se odnosi na Šmita, a odlično znam da čitam, ali nisam našla njegove podatke – istakla je Cvijanovićeva u emisiji Telering.

Ona je upitala “zašto bi onda neko ikada donosio rezolucije i vršio imenovanje visokog predstavnika, ako je to nepotrebno.

– Što ste nas zavlačili 20 i kusur godina radeći nešto da sad kažete odjednom “to nije potrebno”. Mislim da nije korektno da Šmit kaže da ne znam čitati. Sve piše kad je u pitanju Aneks 10. To je sajt OHR-a. Fino se kaže da se imenovanje vrši u skladu sa rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN – naglasila je Cvijanovićeva.

Kompletnu emisiju Telering pogledajte OVDЈE.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Za odbranu Srpske daću i posljednji atom snage
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 16. novembar