Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što počinje da se realizuje mjera koja podrazumijeva isplatu naknade od 750 KM za nezaposlene majke četvoro i više djece, koja oslikava dobru namjeru Vlade Republike Srpske, koja će služiti na dobrobit višečlanih porodica.

– To je sjajna mjera, na koju sam ponosna. To je nešto što smo dogovarali već od početka godine i vidjeli na koji način to finansijski možemo da zatvorimo. Bez problema ćemo to regulisati. Srećna sam što počinje da se realizuje – rekla je Cvijanović novinarima u Vukosavlju.

Cvijanović je navela da je 750 KM danas više i od minimalne plate.

– Mislim da naši ljudi razumiju da je iza svega dobra namjera Vlade Republike Srpske, odnosno svih nas koji smo o tome odlučivali. To će služiti i na dobrobit našim porodicama sa četvoro i više djece – rekla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske kaže da je jednako ponosna i na najavljenu mjeru besplatnih prenatalnih testova za trudnice u Republici Srpskoj.

Ona je podsjetila da je u Republici Srpskoj, još dok je ona bila predsjednik Vlade, uvedena mjera koja podrazumijeva 12, odnosno 18 mjeseci naknadu za nezaposlenu porodilju.

Cvijanović je ocijenila da Republika Srpska ima prilično razvijen program pronatalitetnih mjera, kao i da će biti nastavljen rad na tom polju.

– Da nas ima više, da su naše porodice stabilne i da višečlane porodice imaju i određene privilegije. Možda je ovo jedna od stvari koja pokazuje odnos institucija prema porodicama koje imaju četvoro i više djece – rekla je Cvijanović.

U Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske Srni je ranije rečeno da majke koje imaju četvoro i više djece, a koje su nezaposlene, od septembra ostvaruju naknadu od 750 KM i ostvarivaće je sve dok je bar jedno od djece maloljetno.

foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA


Prethodni članakUspjeh Dječijeg pozorišta Srpske na Susretima pozorišta lutaka u Bugojnu
Naredni članak“Evropska komisija je spremna da podijeli BiH” (VIDEO)