Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Mrkonjić Gradu da Srpska planira investicije u proizvodnji električne energije koje treba da joj obezbijede energetsku nezavisnost i bezbjednost u narednom periodu.

Ona je rekla da takvi potezi predstavljaju veliku korist za ovdašnje stanovništvo, privredu i funkcionisanje društva u budućnosti.

Cvijanović je nakon posjete pogonu Hidroelektrane Bočac u Mrkonjić Gradu rekla da Hidroelektrane na Vrbasu zaslužuju punu pažnju s obzirom na odgovornost koju imaju i u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske.

– Danas smo na radnom sastanku razgovarali o budućim planovima, projektima i investicijama koje će mnogo značiti za cijelu ovu regiju, ali i Srpsku i naše strateške planove da iskoristimo električnu energiju. Ona je veliki benefit Srpske i treba da iz toga izvučemo sve moguće koristi s obzirom da su mnogi danas u problemima kada je riječ i o proizvodnji te energije – rekla je Cvijanović.

Goran Milanović je ispred preduzeća Hidroelektrane na Vrbasu zahvalio predsjednici Srpske za posjetu i naveo da je na sastanku sa Cvijanović razgovarano o brojnim značajnim investicijama i projektima u toj firmi.

Među njima su, kaže Milanović, investicije u postojeće objekte za povećanje pogonske spremnosti, ali i gradnja nove upravno-tehnološke zgrade.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Podrška ideji o stvaranju srpskog svijeta s ciljem očuvanja identiteta
Naredni članakPodrška inicijativama koje će dovesti do jačanja bilateralnih odnosa