Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je danas u Banjaluci da je značajna podrška Svjetske banke, te da ohrabruje realizacija konkretnih aktivnosti i implementacija predloženih mjera u procesu restrukturisanja Željeznica Republike Srpske.

Tokom sastanka sa delegacijom Svjetske banke, na čelu sa šefom prakse transporta za Evropu i Centralnu Aziju Šomik Raj Mehndiratom i generalnim direktorom Željeznica Republike Srpske Slađanom Јovićem, riječi je bilo o narednim koracima na realizaciji i optimizaciji projekta izgradnje magistralnog puta Foča-Šćepan Polje i završetku restrukturiranja Željeznica Srpske.

Delegacija Svjetske banke izložila je Čubriloviću prezentaciju procjene scenarija restrukturisanja Željeznica u smislu potpisivanja višegodišnjih ugovora za infrastrukturu i javnu uslugu putničkog saobraćaja i neophodnih sredstava u budžetu za podršku, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predstavnici Svjetske banke su istakli da je ostvaren značajan napredak kada je riječ o procesu restrukturisanja Željeznica Republike Srpske i implementaciji predloženih aktivnosti, te uputili podršku nastavku realizacije projekta restrukturisanja i izrazili zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom i koordinacijom sa Ministarstvom i preduzećem Željeznice Srpske.

Sagovornici su izrazili opredjeljenje za nastavak implementacije strateških infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj, ocijenivši da je saradnja Ministarstva saobraćaja i veza, Željeznica Republike Srpske i Svjetske banke na izuzetno visokom nivou, navedeno je u saopštenju.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakOd januara novo usklađivanje penzija
Naredni članakDodik: Helez želi da umanji značaj priče o paradžematima u FBiH (VIDEO)