Institucionalna saradnja Republike Srpske i Srbije mora biti, redovna, kvalitetna i korisna za srpski narod s obje strane rijeke Drine, zaključili su danas predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljki Čubrilović i parlamentarna delegacija iz Srbije.

Čubrilović je istakao da ima mnogo razloga da institucije Srpske i Srbije sarađuju na svim nivoima.

– Nažalost, imamo određene parlamente koje su usvojili rezolucije dajući sebi pravo da presuđuju o istorijskim činjenicama i zato Srpska i Srbija institucionalnom saradnjom treba da sprovode zacrtane ciljeve i zakonodavana rješenja – izjavio je novinarima Čubrilović.

On kaže da je na sastanku razgovarano o temama koje su značajne za srpski narod, a jedna se odnosila na brigu o selu.

– Institucije Srpske i Srbije moraju biti prisutne u svakom segmentu, uz poštivanje Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije – rekao je Čubrilović.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Stefan Krkobabić naglasio je da Srbija podržava Republiku Srpsku.

On kaže da je Republika Srpska realnost koju niko ne može da promijeni i da je neophodno formirati memorijalni centar za sve žrtve srpskog naroda.

– Moramo razgovarati o temema značajnim za naše građane, jer samo tako možemo učvrstiti zajedništvo. Teme, kao što su rezolucije koje su usvojili Crna Gora i takozvana država Kosovo, ne idu nikome na čast, a cilj je da se srpski narod optuži – rekao je Krkobabić i ocijenio da je značajno što će Njegova svetost patrijarh srpski Porfirje posjetiti Republiku Srpsku.

Sastanku su prisustvovali poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Dragan Marković i poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Aleksandar Đurđev.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: U Kožuhama u toku radovi na izgradnji trotoara i uređenju kanalizacije (FOTO)
Naredni članakDodik: Izdržaće Srbi i globalističku represiju