Košarkaški klub Crvena zvezda sazvao je hitnu i vanrednu konferenciju za medije u maloj pres sali dvorane “Aleksandar Nikolić”, a prisutnim novinarima se obratio predsednik kluba Nebojša Čović.

Klub sa Malog Kalemegdana je u krizi rezultata pošto je prvo izgubio trofej Kupa porazom od Partizana u Nišu (81:75), dok je potom ubedljivo poražen u Evroligi od Bamberga (86:62).

Pojedini mediji su spekulisali da je ugrožena trenerska pozicija mladom Dušanu Alimpijeviću, kao i da postoji nezadovoljstvo među igračima njegovim radom.

“Posle utakmice sa Borcem Alimpijević i Lazić su držali zajedno konferenciju, verovatno su se pobili pre toga. Permanentno nam se potura od juna, recimo kada je Pero slikan na rođenju deteta svog druga. Ako vam ne odgovara to što je KK Zvezda jedini klub koji još igra u Evropu…Jedino što odgovara istini jeste ono što sam već rekao, a to je da igrači i trener imaju puno poverenje. Zar mislite da bi uprava dozvolila da dođe do sukoba, a kamoli fizičkog, za to bi se išlo iz kluba? Ne funkcionišemo tako da igrači smenjuju trenera ili da kafići smenjuju trenera, to ne bismo dozvolili”, rekao je Čović.

Zatim je nastavio.

“Tu su svi članovi stručnog štaba, igrači, pa mogu oni da vam kažu šta je istina. Ja znam da u Srbiji ne prija uspeh. Stalno se priča da smo državni projekat, što ne pitate koliko je ko dobio para kad imate dobre informacije i sve znate? Što se plašite da objavite imena bolesnika koji su skidali pločice? Mi smo svesno ušli u ovu vrstu rijaliti konferencije sa vama… Ako ne poštujemo jedni druge, i to znamo, ali da se stalno izmišlja i da se pravi lavina dezinformacija… Ima ljudi za koje mislim da su stvarno bolesni, evo recimo ovaj komentar…  Ja sam i Čovke i Ćoki, i onaj što je ukrao pare sa Kosova”, pročitao je Čović komentar sa jednog internet portala.

Prvi čovek Crvene zvezde je govorio još o skandalu skidanja pločica sa imenom Crvene zvezde sa trofeja pobednika Kupa, koji je ove sezone osvojio Partizan.

“Zamolila me supruga, pošto se ona spominje u pričama, da prenesem onom bravaru i limaru što su skidali pločice, pozdrave posle poraza Partizana od Zvezde u juniorima. Na početku nam je montiran proces da moramo u prvih osam, ali ne moramo. Nemamo pare, iako nas zovete ponekad državnim projektom. Uspeh je i što smo u 16 sa finansijama i uslovima koje imamo”, kazao je Čović i saopštio da Tejlor Ročesti igra za duplo manje novca od 500.000 dolara, dok je u slučaju Pera Antića ta cifra 150.000 evra.

Bilo je spekulacija i o odlasku Nebojše Čovića iz kluba.

“Razmišljam o tome, verujte mi, ovo postaje mazohistički posao. Svaki dan napadi, izmišljanja… Videćemo, da završimo uspešno sezonu prvo. Mislim da je sve ovo zamena teza i spinovanje kako se ne bi govorilo o skidanju pločica”, zaključio je Čović.

(Sport klub)

Prethodni članak7 dana Doboja, 25. 2. 2018.
Naredni članakDoboj: Zapalilo se potkrovlje kuće (VIDEO)