Predsjednik Saveza opština i gradova Repubici Srpskoj Ljubiša Ćosić odbacio je tvrdnje da se pojedinim lokalnim zajednicama umanjuju prihodi od PDV-a, a drugima povećavaju, ističući da je to nemoguće uraditi.

Ćosić, koji je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, napomenuo je da je prihod od PDV-a koji je predviđen za lokalne zajednice 24 odsto od ukupnog prihoda PDV-a koji se doznačuje Republici Srpskoj.

– Taj se prihod rasporedi na 64 lokalne zajednice u Republici Srpskoj prema koeficijentima koji su utvrđeni 2008. godine, a posljednji put neznatno korigovani 2014. godine – pojašnjava Ćosić za Srnu.

On naglašava da su brutalne neistine tvrdnje da se jednoj lokalnoj zajednici /recimo gdje je načelnik iz SDS-a/ ili grupi lokalnih zajednica umanje prihodi od PDV-a, a drugim povećaju.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske odbacili su tvrdnje načelnika/gradonačelnika opština i gradova iz SDS-a da su raspodjelom prihoda od indirektnih poreza zakinuti za dio sredstava, ukazujući da koeficijenti raspodjele prihoda nemaju stranački predznak i da se primjenjuju po tačno određenim principima koji nemaju veze sa politikom.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakGRANIČNI PRELAZI: Pojačan intenzitet saobraćaja u Gradišci i Velikoj Kladuši
Naredni članakDodik: Istražiti do kraja pojavu lažnih diploma i kazniti odgovorne