Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiša Ćosić rekao je da neće biti problema u provođenju izbora u Srpskoj i da je potrebno samo da izborni zakon prođe sve faze do usvajanja u Narodnoj skupštini.

Ćosić je za RTRS naglasio da Republika Srpska ima sve mogućnosti da provede izbore na svojoj teritoriji, podsjećajući da su opštinske i gradske izborne komisije i do sada provodile sve aktivnosti u vezi izbora i potom izborni materijal dostavljali CIK-u BiH, dok bi, prema novom zakonu, dostavljali Republičkoj izbornoj komisiji.

Komentarišući poziv Vlade Republike Srpske članovima gradskih i opštinskih izbornih komisija da podnesu ostavke, Ćosić je rekao da je ovaj poziv logičan s obzirom na to da će Srpska donijeti svoj izborni zakon i provesti izbore i da bi Savez opština i gradova trebalo da sazove sjednicu i verifikuje zaključak Vlade.

– Kako bi što prije ušli u primjenu izbornog zakona Republike Srpske, važno je da nemamo dualizam – rekao je on, dodajući da će novi zakon propisati izbor članova komisija.

Ćosić je naveo da 64 lokalne zajednice čine Savez opština i gradova i da je ovaj savez obavezan da da mišljenje na svaki zakon koji Vlada predloži, pa tako i izborni zakon.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakIsplata martovske penzije u Srpskoj
Naredni članakRenault Clio: Evo šta se zna o novoj generaciji bestselera (FOTO/VIDEO)