Delegacija Јavnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske posjetila je Kinu i posjeta bila je veoma korisna i uspješna, rekao je v.d direktora ovog preduzeća Nedeljko Ćorić.

Ćorić je gostujući u našem Јutarnjem programu naveo da je impresioniran Šangajem, Kinom i dodao da je Sajam na kojem je učestvovala delegacija Srpske veoma impozantan.

– Šangaj je veliki trgovinski centar, i sajam u tom gradu nam je pomogao da vidimo gdje smo kao preduzeće u odnosu na razvijene zemlje svijeta, kao da napredujemo, šta da promijenimo, te da se upoznamo sa kineskim izvođačima – naveo je Ćorić.

Istakao je da je posjeta bila korisna i za Autoputeve i za Republiku Srpsku, strani investitori, kaže Ćorić smatraju da Srpska ima dovoljno potencijala da može nastupiti na svjetskom tržištu.

– Naša delegacija je bila podijeljena po oblastima, tako su organizovani i sastanci. Imali smo priliku da vidimo šta rade naši izvođači u Kini, razgovarali smo sa tri kompanije. Idemo u pravcu da završimo poslove koje smo započeli, a upoznali smo kompanije koje su zainteresovane za saradnju sa nama – poručio je Ćorić.

Kada su u pitanju auto-putevi u Srpskoj Ćorić kaže da se radi na dosta lokacija.

– Radi se na dosta lokacija. Najvažniji je put Bijeljina – Rača – naveo je Ćorić

Podsjećamo, u Šangaju je od 5. do 10. novembra održan Međunarodni sajam uvoza i izvoza.

Foto: Screenshot/rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik uručuje posthumna odlikovanja za borce
Naredni članakBroćeta: Sramna i skandalozna odluka Gradskog vijeća u Mostaru o ćirilici