Na redovnoj konferenciji za novinare koja je danas, 22.11.2016 godine  održana u Centru javne bezbjednosti Doboj, načelnik Centra Dragan Prodanović istakao je da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće što se ogleda u činjenici da je planiranim preventivnim aktivnostima smanjen broj učinjenih krivičnih djela za 17,6 % u odnosu na isti mjesec prethodne godine, dok koeficijent razriješenosti krivičnih djela iznosi 68,7%.U mjesecu oktobru evidentirano je ukupno 112 krivičnih djela opšteg kriminaliteta dok je u istom mjesecu prethodne godine evidentirano 136 krivičnih djela. U 78,6% slučajeva krivična djela su učinjena po nepoznatom izvršiocu, a koeficijent rasvjetljenosti ovih krivičnih djela iznosi 60,2 %.
 Nadležnom tužilaštvu podneseno je ukupno 105 izvještaja kojim su obuhvaćena 94 lica. Od toga 44 lica su povratnici u izvršenju krivičnih djela, dok su 7 maloljetnika evidentirani kao izvršioci krivičnog djela. 
Najzastupljeniji oblik krivičnih djela opšteg kriminaliteta čine krivična djela protiv imovine, odnosno 60,7% u odnosu na ukupan broj evidentiranih krivičnih djela opšteg kriminaliteta. Broj evidentiranih krivičnih djela opšteg kriminaliteta (68) smanjen je za 13,9%, dok je u strukturi ovih krivičnih djela broj krađa smanjen je za 34,1%.
U oktobru mjesecu tekuće godine nema evidentiranih krivičnih djela u kojim bi objekt napada bila putnička vozila. 
U sklopu akcije „Plantaža“ u oktobru mjesecu tekuće godine pronađeno je i oduzeto 440 stabljika i 85 komada sjemenki indijske konoplje, 932,1445 grama opojne droge „marihuane“, 3,64 grama sintetičke droge  „spid“ i 4 tablete sintetičke droge „ekstazi“. 
Otkrivena su 3 krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta. Nadležnom tužilaštvu podnesena su 3 izvještaja protiv 3 lica. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 232.000,00 KM, koliko iznosi i ostvarena protivpravna imovinska korist.
U posmatranom mjesecu evidentiran je 51 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 25% manje nego u istom mjesecu prethodne godine (68). Nadležnim sudovima podnesena su 23 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručeno 36 prekršajnih naloga, sve protiv 63 lica. Zbog narušavanja javnog reda i mira lišeno je slobode 7 lica. 
U oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirane su 142 saobraćajne nezgode, od čega je 100 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom. U saobraćajnim nezgodama u kojim su nastupile posljedice po lica  smrtno su stradala četiri lica (2 vozača, 1 biciklista i 1 pješak), 17 lica je zadobilo teže a 45 lakše tjelesne povrede.  
Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola lišena su slobode zadržavanjem 144 lica. Od toga kod 14 lica utvrđena je koncentracijom alkohola od preko 2 gr/kg,  kod 3 lica je utvrđeno prisustvo opojnih droga, dok je 15 lica je odbilo da se podvrgne alkotestiranju. 

Prethodni članakGradski dječiji hor ”Zvončići” ,koncert
Naredni članakBudžeti čekaju ruske milione