Tijelo Esada Omersoftića (19 ) koji je 1. januara u ranim jutarnjim satima nestao prilikom slijetanja automobila u rijeku Bosnu u Maglaju, ni četvrti dan nakon potrage nije pronađeno.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak navodi da su pregledali cijelu dionicu od Maglaja do Doboja, te da su imali podršku kolega i s kopna i s čamcima na samoj Bosni, te da se potraga nastavlja i u narednim danima.

Načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić apelovao je na sve građane koji žive uz obalu Bosne na potezu od Doboja do Maglaja da osmotre rijeku i ukoliko uoče nešto sumljivo da obavijeste nadležne službe.

-Četiri dana učestvuju razne ekipe u potrazi za tijelom nastradalog mladića, uključena je i pretraga sa čamcima, a u subotu će se ponovo organizovanti  ronioci , očekujemo da će do tada nivo vode biti niži. Apelujem kako na građane Maglaja tako i Doboja, koji imaju vremena, da se uključe u ovu potragu, te da izbjegavaju područja koja su pod minama, te da se kreću u grupama,  poručio je Mahmutagić.

On je rekao da su oformljena i dva punkta sa kojih se rijeka  može vizuelno posmatrati 24h, a koja se nalaze na mostovima u Maglaju i Ševarlijama.

Podsjećamo, Esad Omersoftićem je u noći s 31. decembra na 1. januar oko tri sata ujutro očevim vozilom sletio u rijeku Bosnu kod Maglaja. Od tada mu se gubi svaki trag.

RTV Doboj

Prethodni članakSutra je Tucindan
Naredni članakPala odluka: Govedarica za predsjednika