Četverogodišnja Ivana Stjepanović iz Doboja rođena je sa deformacijom kičme, a njeni roditelji mole sve ljude dobre volje da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za operaciju, koja je potrebna da bi njihova kćerkica mogla da uživa u svom djetinjstvu. Kako je kazala majka Mirela njena bolest se najviše odrazila na noge. Ivana mora redovno da ide na vježbe i da nosi ortopedske cipele, a moraće na desnoj nozi da nosi noću langetu kada miruje da bi noga polako vraća u normalan položaj. 

-Od ljetos se pogoršalo stanje. Magnetna rezonanca je pokazala da se pogoršalo stanje sa kičmom. Počela je da izvrće nogu. Ide vanjskim rubom stopala. Desi se da joj se noga oduzme, i da padne. Ravnoteža je problem, priča majka bolesne djevočice. Prema riječima oca Radivoja najveći problem je što Ivana noću ima jake bolove.
-Noću kada se mišići opuste nastaju grčevi u nozi i tijelu.Ona plače po čitavu noć.Moramo je masirati, ispričao je otac dodajući da bi polovinom decembra trebala da ide na operaciju u Ćupriju,koja bi joj smanjila bolove i grčenje mišića, te olakšala hodanje. Operativni zahvat rade ruski ljekari,a za operaciju je potrebno 3.000 eura, plus troškovi boravka i neophodna terapija.
S obzirom da je otac penzioner,a majka nezaposlena, a osim Ivane imaju još dvoje djece, porodica nema potrebna sredstva za ovu operaciju. S toga da bi ovaj mali borac imala šanse za normalniji život mole se svi humani ljudi da se odazovu apelu za pomoć i učine sve što je u njihovoj moći da mala Ivana ode na operaciju.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu mogu to da učine uplatom novčanih sredstava na žiro račun: 552115-33989741-44 Addiko banka na ime Mirela Stjepanović.
Osim ove operacije hrabra djevojčica bi trebala da ima još jednu,operaciju kičme u Banja Luci ili Beogradu, ali kako su roditelji ispričali sve zavisi šta će ljekari reći na sledećoj kontroli. Četvrogodišnja Ivana je inače vesela djevojčica, koja se druži sa vršnjacima u Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju. Voli da crta i boji, a želje joj je da bude fudbalski golman.

Novinar: Bojana Lugonjić

Prethodni članakU Doboju obilježen Dan sjećanja na žrtve u saobraćaju
Naredni članakI danas toplo za ovo doba godine