Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim članovima Boračke organizacije Republike Srpske krsnu slavu – Mitrovdan, ističući da je ovo prilika da se sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom podsjeti na borace koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske i junački odbranili svoja vjekovna ognjišta.

– Zaštita prava svih kategorija stanovništva koje su učestvovale u stvaranju Republike Srpske i njihovih porodica ostaje trajno opredjeljenje naših institucija, kao i obaveza svih nas koji danas, zahvaljujući njima, živimo u miru i slobodi – poručila je Cvijanović u čestitki.

Ona je svim članovima BORS-a poželjela napredak, ličnu i porodičnu sreću i da krsnu slavu provedu u miru i dobrom zdravlju.

Cvijanović je čestitku uputila u ime građana Srpske i svoje ime, svim borcima Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku Boračkoj organizaciji Republike Srpske, ističući da su borci ti koji imaju najveće zasluge u odbrani Republike Srpske i interesa srpskog naroda u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– Ovo je još jedna od prilika da izrazimo priznanje i zahvalnost svim herojima koji su dali živote za Republiku Srpsku i ukažemo na značaj poboljšanja materijalnog statusa boraca, porodica poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida. Dužnost i obaveza svih nas jeste da sistemski vodimo računa o svakom borcu, njihovim porodicama i potomcima – poručio je Dodik.

On je naglasio da njihova hrabrost, herojstvo i žrtva koju su podnijeli obavezuje sve u Republici Srpskoj da čuvaju i jačaju Republiku i da budu podrška porodicama poginulih boraca, ratnim-vojnim invalidima i demobilisanim borcima, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Sadašnje i buduće generacije nikada ne smiju da zaborave da su borci u proteklom ratu odbranili Republiku Srpsku i sačuvali srpski narod – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku rukovodstvu i svim članovima Boračke organizacije Republike Srpske.

– Obilježavanje krsne slave, prilika je da se sa zahvalnošću sjetimo i odamo počast svim našim borcima, koji su položili svoje živote za slobodu Republike Srpske i njenog naroda – istakao je Višković u čestitki koju je uputio u svoje i u ime Vlade Srpske.

On je naglasio da su uloga i značaj koju su borci imali u stvaranju i odbrani Republike Srpske nemjerljivi i da će Vlada, u partnerskom odnosu sa Boračkom organizacijom, nastaviti predano da radi na zaštiti prava i unapređenju položaja i materijalnog standarda porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakEskobar u Sarajevu; Odvojeni susreti sa članovima Predsjedništva BiH
Naredni članakBORS: Centralna proslava Mitrovdana u Srpcu