Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije Dan državnosti čestitao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

„U ime Srpske demokratske stranke i u svoje lično ime želim da Vama i svim građanima Republike Srbije čestitam Dan državnosti“, navodi se u čestitki.

Piše i da „još jedan, 15. februar, datum koji simbolizuje srpsku državnost i ustavnost, srpski narod u Srbiji, ali i u regionu dočekuje ponosno, prisjećajući se svih istorijskih bitaka i žrtava podnesenih kako bi se odbranilo pravo srpskog naroda na slobodu i pravo na državnost“.

„Žrtve stvaranja, očuvanja i odbrane srpske državnosti, na današnji dan više nego ikada, podsjećaju nas na herojsku prošlost našeg naroda u kojoj su naši preci bili sposobni promišljati o državi i oživjeti viševjekovni san o renesansi srpske otadžbine“, ističe se u čestitki predsjednika SDS-a.

Navodi da je Srbija danas pred izazovima „značajno drugačijim od onih pred kojim su bili naši ustanici u Orašcu ili od onih sretenjskih u kojima se kovala državnost nove, moderne Srbije“.

„Kao što su ti izazovi bili usmjereni ka opstanku naroda, današnji su usmjereni ka narodnom prosperitetu i hvatanju koraka sa razvijenim evropskim demokratijama i ekonomijama. Imajući u vidu herojsku i mučeničku prošlost naših predaka, koji su postavili temelje moderne Srbije, nije teško zaključiti da sa Vama na čelu, svi zajedno moramo povesti naš narod u dostojanstvneu budućnost“, kaže Govedarica u čestitki.

Dodaje da je siguran da će u narednim godinama Srbija postati još snažnija i ekonomski jača zemlja, ali i cijenjena i poštovana svuda u svijetu, jer kako navodi, takva Srbija treba ne samo svojim građanima, već treba čitavom balkanskom regionu, a najviše Republici Srpskoj.

(BN)

Prethodni članakOBA dala pozitivno mišljenje za uvoz 2.500 pušaka iz Srbije
Naredni članakNezaposlenost sve više iseljava BiH