Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bez sumnje je najugroženija ličnost danas u BiH, istakao je dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka banjalučkog Univerziteta Predrag Ćeranić povodom informacija da se na predsjednika Republke Srpske sprema atentat, a koje je iznijela šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić.

Ćeranić je gostujuću u Јutarnjem programu RTRS-a naglasio da MUP Srpske ima zadatak da obezbjeđuje štićene ličnosti, među koje spada i predsjednik Dodik.

– U toj konkurenciji štićenih ličnosti Dodik je najugroženiji, a prijetnje dolaze na dnevnom nivou, što putem mejla, što putem društvenih mreža. Te prijetnje analizira Uprava za obezbjeđenje lica i obejkata. U 90 odsto slučajeva te prijetnje su neutemeljene, a ostalih 10 odsto se prosljeđuje Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma, nakon čega se preduzimaju mjere tamo gdje postoji realna opasnost – naveo je Ćeranić.

On je istakao da se nijedna prijetnja ne odbacuje i napomenuo dobru međupolicijsku saradnju MUP-a Srpske i FBiH.

– Mi sa federalnim MUP-om, uprkos njegovom ministru Rami Isaku, imamo besprijekornu saradnju i potpuno povjerenje. Struka obavlja svoj posao i stvari se ne prepuštaju slučaju. Kada je u pitanju najnovija prijetnja Dodiku nije mi poznato da li došlo do razmjene informacije između dva MUP-a, ali sam siguran da će biti preduzete sve mjere da se provjere te informacije – kaže Ćeranić.

I informacija da je posječeno drveće ispred Suda BiH, kaže Ćeranić, može da navede na zaključak da se u Sarajevu sprema atentat na Dodika snajperom.

– Dron je danas najveća opasnost, jer je jeftin za nabaviti i na njega se lako može postaviti eksplozivna naparava. Međutim, MUP Srpske je nabavio antidron puške i svaki pokušaj atentata bi bio neutralisan – zaključio je Ćeranić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakU Srpskoj rođeno 29 beba; Doboj bogatiji za dva nova stanovnika
Naredni članakSastanak Viškovića sa više od 200 učesnika o projektima sa Saudijskim fondom