Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa imperijalnim pravima koja mu je dao Zapad.

– Vraća se vrijeme Pedija Ešdauna. Visoki predstavnici su u vrijeme globalnih turbulencija i trvenja imali instrukciju zapadnih zemalja, koji su uzročnici tih trvenja, da u BiH intenzivinije i agresivnije nastupe prema domaćim političarima, pod izgovorom da BiH treba da ide prema EU i da se učvrsti mir. Uvijek se pod tim izgovorima primjenjuju sankcije i vrši pritisak na domaće političare u smislu zakonskih okvira i rješenja, donošenja raznih izvršnih odluka – čitav je spektar tih suludih pritisaka – rekao je Čavić za RTRS.

On je rekao da je nečuvena i nevjerovatna Šmitova izjava da je garant postojanja Republike Srpske i FBiH, ističući da je garant postojanja entiteta Dejtonski sporazum, a ne nekakav stranac bez legitimiteta.

Kada je riječ o današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine, na čijem je dnevnom redu razmatranje aktuelne bezbjednosne i političke situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku, Čavić je istakao da je strani faktor uvijek podsticao unutrašnje sukobe, što je nedopustivo.

Govoreći o tome što su dvojici radnika Elektrokrajine, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni  računi na kojima je trebalo da im bude isplaćena plata, Čavić, koji je direktor ovog preduzeća, rekao je da je apsurdna situacija da nakon 20 godina od odsluženja kazne, radnici ne mogu dobiti platu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDomovi zdravlja u Srpskoj: Krpelji već grizu
Naredni članakTadić: Šmit namjerno provocira sukobe sa Republikom Srpskom