Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je danas da je više od 90 odsto riješenih predmeta u sudovima na području Trebinja, što smatra veoma uspješnim radom pravosudnih institucija.

“To je praksa koja je na evropskom, da ne kažem na svjetskom nivou”, izjavio je Bukejlović novinarima.

Predsjednik Okružnog suda u Trebinju Bojan Stević rekao je da je ta pravosudna institucija u prošloj, kao i ranijih godina, prebacila orijentacionu normu, a da je kvalitet rada veoma dobar.

“Na krivičnom referatu nemamo nijednu ukinutu odluku, a na upravnom i građanskom referatu imamo pet, što je izuzetno dobar rezultat na nivou BiH”, rekao je Stević.

On je zadovoljan kvalitetom i kvantitetom rada Okružnog i Osnovnog suda u Trebinju, kao i radom Osnovnog suda u Foči, a istakao je i odličnu saradnju sa Ministarstvom pravde Republike Srpske u pogledu obezbjeđenja uslova i sredstava za rad sudova.

“Veliki doprinos za ovu zgradu gdje se danas nalazimo dalo je Ministarstvo pravde Republike Srpske”, rekao je Stević.

Stević se osvrnuo i na određene kritike na rad trebinjskog pravosuđa, navodeći da je po prirodi stvari 50 odsto stranaka nezadovoljno, jer u jednom parničnom postupku jedno lice izgubi.

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović posjetio je danas u Trebinju Kazneno-popravni zavod, Palatu pravde i Okružni privredni sud u Trebinju, a razgovarao je i sa rukovodstvom Sudske policije. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Božičković: U martu na Ozrenu lov na vuka, uočena dva čopora (FOTO)
Naredni članakCvijanovićeva i članovi Predsjedništva sa Erdoganom: Stabilni i uspješni odnosi sa Turskom (FOTO/VIDEO)