Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović, koji je danas u Prnjavoru prisustvovao otvaranju rekonstruisane zgrade Osnovnog suda, istakao je da uspješna saradnja sa Delegacijom EU u BiH traje već 15 godina, te da je nastavljen dobar niz zajedničke obnove pravosudnih institucija.

“Sa šefom Delegacije EU Johanom Satlerom smo prije dvije sedmice imali priliku da otvorimo rekonstruisanu zgradu suda u Mrkonjić Gradu i to je najbolji pokazatelj da mi u Delegaciji EU imamo partnera” , izjavio je Bukejlović novinarima.

Bukejlović je napomenuo i da u projektima nije izostala ni podrška Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH.

“Pokazali su i volju i podršku da unaprijede pravosuđe u Republici Srpskoj, kako materijalno, tako i kroz obuku, podršku kroz softvere, ali i davanje određenih zakonskih okvira i smjernica”, rekao je Bukejlović.

Objekat Osnovnog suda u Prnjavoru izgrađen je 1965. godine, a zbog starosti i lošeg stanja radnih prostorija bila je neophodna rekonstrukcija.

Zagradu, u čiju je obnovu uloženo 300.000 evra, na upotrebu du predali šef Delegacije EU u BiH Johan Satler i predsjednik Osnovnog suda Dragan Ivić.

Obnova Osnovnog suda u Prnjavoru dio je šire podrške EU u saniranju zgrada sudova i tužilaštava u BiH. Do sada su uz finansijsku podršku EU obnovljeni i izgrađeni objekti za 32 pravosudne institucije u 17 opština i gradova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Foto: Facebook/Miloš Bukejlović

Izvor: SRNA

Prethodni članakAleksandar Vučić posthumno odlikovao Spomenka Gostića zlatnom Medaljom za hrabrost (VIDEO)
Naredni članakIgor Dodik imenovan za organizacionog sekretara SNSD-a