Ministar pravde Republike Srpske Srpske Miloš Bukejlović izjavio je danas Srni da će ponovo razgovarati sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Srpske, te da očekuje konstruktivne razgovore s ciljem najoptimalnijih rješenja.

Bukejlović je istakao da je Ministarstvo pravde Republike Srpske uvijek otvoreno za dijalog i saradnju, te je sindikalce pozvao na nastavak razgovora.

– Spremni smo za razgovore i dijalog da dođemo do zajedničkog rješenja za ovu situaciju koju su zaposleni u pravosuđu ocijenili kao neprihvatljivu, ali ne možemo pristati na ultimatum – rekao je Bukejlović.

On je podsjetio da je štrajk pravo svakog radnika, da mora biti u skladu sa propisima uz puno poštovanje i Sindikata i poslodavca, kao i da će se narednih dana vidjeti šta će Sindikat predložiti i šta bi moglo biti najoptimalnije rješenje.

Bukejlović je napomenuo da Sudska policija i ustanove za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija danas nisu štrajkovali.

Radnici zaposleni u pravosudnim institucijama Republike Srpske održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja radi unapređenja svog materijalnog položaja u odnosu na nosioce pravosudnih funkcija.

Predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović rekao je novinarima u Istočnom Sarajevu da radnici žele da se njihova prava izjednače sa pravima nosilaca pravosudnih funkcija o pitanju naknada za topli obrok, minuli staž i regres, kao i da na ovaj način žele da skrenu pažnju da su po tom pitanju diskriminisani.

Predsjednik Sindikalne organizacije Okružnog suda Banjaluka Danijela Božić rekla je novinarima u Banjaluci da je štrajk upozorenja održan u sudovima, tužilaštvima, kazneno-popravnim zavodima, Sudskoj policiji i Pravobranilaštvu Srpske od 11.00 do 12.00 časova.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Neustavno formiranje novih institucija pod plaštom EU integracija bez dogovora entiteta
Naredni članakDOBOJ: Počeli radovi na obnovi ambulante u Majevcu (FOTO)