Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović poručio je danas u Mrkonjić Gradu da će resorno ministarstvo i Vlada Srpske nastaviti da podržavaju razvoj pravosudnog sistema u Srpskoj, te naglasio da vjeruje da će Osnovni sud u ovoj opštini u rekonstruisanoj zgradi ostvarivati još bolje rezultate.

“Osnovni sud je zaključno sa junom prošle godine imao 122 procenta riješenih predmeta u odnosu na priliv. I pored ovih zavidnih rezultata, nadam se da će biti još efikasniji u novim i boljim uslovima za rad”, rekao je Bukelović u obraćanju na svečanosti povodom završetka rekonstrukcije zgrade opštinskog Osnovnog suda.

On je pohvalio rukovodstvo i zaposlene u ovom sudu za nesebično zalaganje kojim su uspjeli da održe kontinuitet rada tokom rekonstrukcije, napominjući da su renovirane kancelarije, arhivski prostor, ali i sudnica koja je modernija i pristupačnija licima sa invaliditetom.

Bukejlović je zahvalio Delegaciji EU u BiH za finansijsku podršku za projekat rekonstrukcije, Vladi Švedske koja je izvojila sredstva za izradu projektne dokumentaciji, ali i aktivnom učešću Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH /VSTS/.

“Vlada Republike Srpske uložila je 50.000 KM za opremanje, te je obezbijedila neophodne dozvole za realizaciju projekta”, naveo je Bukejlović.

Zgradu Osnovnog suda u čiju je obnovu uloženo ukupno 540.000 KM predali su na upotrebu šef Delegacije EU u BiH Johan Satler i predsjednik Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu Dražen Vulin.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik VSTS-a Halil Lagumdžija, direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija, načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević, te predstavnici pravosudnih institucija u Srpskoj i BiH. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Antidejtonska politika osuđena je na propast, Rusija je garant Dejtona i poštujemo je kao i Dejtonski sporazum
Naredni članakNović: Јasna poruka sa sastanka – NATO neće odlučivati o članstvu BiH