Uslovi za studiranje na Univerzitetu u Banjaluci su među najboljim u regionu, a Vlada Republike Srpske kontinuirano radi na podizanju kvaliteta obrazovanja, rekao je ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željko Budimir.

Budimir je istakao da Univerzitet u Banjaluci konstantno napreduje na svjetskim akademskim listama.

– Dan otvorenih vrata Banjalučki univerzitet tradicionalno organizuje i ova aktivnost ima dobre rezultate, jer studenti maturantima objašnjavaju osnovne stvari o studiranju – rekao je Budimir novinarima u Banjaluci gdje je organizovan Dan otvorenih vrata Univerziteta.

On je izrazio zadovoljstvo načinom na koji studentima maturantima ponosno pokazuju kako je studirati u Banjaluci, te rekao da će biti nastavljeno ulaganje u univerzitete u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

– Naši studenti kada se upisuju na ostale cikluse studija na najprestižnijim univerzitetima svijeta pokazuju zavidne rezultate, što znači da mi na našim javnim univerzitetima radimo dobar posao – poručio je Budimir.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin naglasio je da na Dan otvorenih vrata dolaze maturanti iz najvećeg dijela Srpske.

On je dodao Studentski parlament i Unija studenata maksimalno promovišu Univerzitet i studijske programe, te da su brojne prednosti koje banjalučki fakulteti nude.

– Omogućili smo praktično besplatno studiranje na Univerzitetu u Banjaluci i praktično besplatan studenstki smještaj – podsjetio je Gajanin, te istakao da će ove akademske godine biti akreditovano nekoliko novih studijskih programa.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Andrej Ševa rekao je da je na Dan otvorenih vrata danas u Banjaluci stiglo oko 2.000 maturanata iz cijele Srpske.

– Već drugu godinu zaredom univerzitetsku dvoranu punimo mladim ljudima i budućim studentima – rekao je Ševa.

Učenik Srednjoškolskog centra iz Mrkonjić Grada Valentina Todorović rekla je da je najviše zainteresovana za Ekonomski fakultet, te da planira da studira na ovom univerzitetu koji, kako kaže, ima najbolji izbor fakulteta.

Dan otvorenih vrata organizuje se u okviru manifestacije “Dani studenata” Univerziteta u Banjaluci, čiji je cilj afirmacija i promocija studentskog života.

“Dani studenata”, kao najveći studentski događaj u Srpskoj koji ove godine traju do 24. aprila, ponudiće široku paletu aktivnosti, Studentske sportske igre i Festival fakulteta, projekcije na otvorenom, mnoge radionice, edukacije, predavanja i panel-diskusije.

Organizatori “Dana studenata” su Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Unija studenata Srpske.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakAmbasada Ruske Federacije: Razlog nestabilnosti u BiH nije jedna osoba, nego ozloglašena međunarodna zajednica
Naredni članakVulić: Ramo ima pristalica koliko može bildera da stane na jednu fotografiju