Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir rekao je za RTRS da iza napada na Srpsku stoji namjera oduzimanja njene imovine, a da su sve ostalo instrumenti pritiska na donosioce odluka koji bi to trebalo da spriječe.

– Napadaju nam imovinu, naše predstavnike, vodi se čitava navodna pravna ofanziva, odnosno ofanziva koja nema veze sa pravom – rekao je Budimir.

On je istakao da je na sceni pokušaj stavljanja Republike Srpske, koja je odraz borbe srpskog naroda za slobodu i ustavna prava, u “veliki bosanski karakazan” i stvaranja nove nacije u BiH.

– Namjera je da se stvori nova nacija koja nikada nije postojala na ovim prostorima, koja treba da pruži novi okvir i koncepciju koja se uklopa u poredak koji je nastao nakon prve faze Hladnog rata u kojem je američka dominacija bila potpuna. Ta dominacija sad nestaje i svima se žuri i Republika Srpska, koja je rezultat otpora tom lijevo liberalnom globalizmu, sada postaje meta, dok se stvari tektonski pomjeraju u međunarodnom poretku – rekao je Budimir.

On je naglasio da Republika Srpska u ovom trenutku brani najsvetije – svoj opstanak.

– Mi se u ovom trenutku ne borimo ni za kakvu poziciju kojom treba da naštetimo nekom drugom, već se borimo za opstanak – poručio je Budimir.

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Rasvjetljavanje istine o nestalim je nacionalni interes Srpske
Naredni članakSastanak delegacija DEMOS-a i SNSD-a