Povodom pravoslavnog Božića u kasarni “Kozara” održan je prijem, sa kojeg je poslata poruka mira, te očuvanja tradicije i običaja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ovaj Božićni prijem posvećen Srbima u Oružanim snagama BiH.

– Oni rade  težak posao, očuvanje interesa srpskog naroda. Tu se pokušava izvršiti dominacija Muslimana i Zapada. Danas smo ovdje da obilježimo sve naše praznike od Božića do Dana Republike. Zahvalan sam svim pripadnicima koji su na Dan Republike bili s nama. Srpska će uvijek stajati uz njih i zato sam danas sa njima – naglasio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović dodala je da je praznično vrijeme, vrijeme lijepih poruka.

– Zadovoljni smo saradnjom sa predstavnicima Srba u oružanim snagama. Ovo praznovanje treba da posluži za slanje poruka  mira svima – naglasila je Cvijanovićeva.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije istakao je da svjetlost Hristovog rođenja šasija srca svakog čovjeka.

– Mir bio među svima – dodao je episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da su se običaji Srba odavnina proslavljali u kasarnama.

– Mi Srbi u sistemu odbrane nastavili smo praksu, kako bi sačuvali našu tradiciju i običaje. Prošla godina bila je izazovna, ali smo se izborili. Mi ne želimo zveckanje oružjem, mi insistiramo da se poštuje Dejton – da se sve postiže dogovorom tri naroda – navodi Goganović.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Mladi šahisti odmjerili snage sa penzionerima (FOTO/VIDEO)
Naredni članakBubić: Kajganić odbio zahtjev odbrane za izuzeće tužilaca