Boračka organizacija Republike Srpske raspisala je izbore na svim nivoima organizovanja. Konstitutivna sjednica Skupštine BORS-a biće održana u septembru, nakon što opštinske i gradske organizacije izaberu rukovodstvo.

Zahtjevi boračkih kategorija i pred novim sazivom ostaju isti – uvođenje jedinstvenog boračkog dodatka za sve boračke kategorije, povećanje ličnih i porodičnih invalidnina, zapošljavanje djece poginulih boraca.

Da bi bili realizovani, iz BORS-a pozivaju na hitno imenovanje resornog ministra.

– To definišemo kao osnovni, gorući problem. Јeste da smo mi dobili ministra, pa da je podnio ostavku nakon tri dana i da poslije toga četiri mjeseca nemamo ministra. Mi bez ministra i bez ljudi u ministarstvu koji poznaju ovu problematiku nemamo s kim da razgovaramo o rješavanju ovih pitanja – naveo je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić.

V.d. ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Siniša Karan istakao je da je trenutna situacija specifična.

– Republici Srpskoj uslovno nedostaju tri ministra. Čekamo prvu redovnu sjednicu Narodne skupštine i na prvoj redovnoj sjednici Narodne skupštine biće izabran novi ministar rada i boračko invalidske zaštite – pojasnio je Karan.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Ako se nastave blokade iz EU, Srpska odstupa od evropskog puta
Naredni članakDodik se sastao sa Vučićem; Razgovori o Briselskom dijalogu i situaciji u Srpskoj i BiH