Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske zaključilo je danas da će, ukoliko u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici, borci u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj zapaliti svijeće kod spomen-obilježja za sve srpske žrtve koje svijet ne priznaje, izjavio je predsjednik Predsjedništva ove organizacije Milovan Gagić.

– Sutra ćemo u svim gradovima i opštinama održati proširene sjednice lokalnih boračkih organizacija u vrijeme održavanja sjednice Generalne skupštine UN na kojoj će biti predložena ta rezolucija i ako se usvoji, onda idemo kod spomen-obilježja i palimo svijeće – rekao je Gagić.

Gagić je nakon sjednice Predsjedništva BORS naglasio da će u narednom periodu BORS povući niz koraka kako bi dao maksimalan doprinos radi daljeg opstanka srpskog naroda i “usporavanja” onog što se tom rezolucijom želi postići, dodajući da će to raditi sa svim onim koji se bore za Republiku Srpsku.

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić ponovio je stav ove organizacije da rezolucija o Srebrenici ne znači ništa za Srbe i da joj je cilj da vrši dodatni pritisak na srpski narod.

Ostojić je dodao da je nakon eventualnog usvajanja rezolucije potrebno uraditi određeni reset da bi se sagledalo kako i kuda dalje.

Naveo je da je apsurd što će rezoluciju u Generalnoj skupštini izlagati predstavnik naroda koji je izazvao dva svjetska rata u kojem je stradalo više od 50 miliona ljudi, da će to biti predstavnik onog naroda koji je u Kragujevcu u Drugom svjetskom ratu izvodio djecu iz školskih klupa i vodio pred mitraljeze na strijeljanje i koji je djecu Kozare predavao ustašama.

– Јedini je genocid koji se desio na ovim prostorima počinjeni nad Srbima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, Srbi nikada nisu, niti će biti genocidan narod, jer za to nema argumenta – poručio je Ostojić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Sud i Tužilaštvo brane volju stranaca (VIDEO)
Naredni članakDodik sutra u Bratuncu i Srebrenici