Boračka organizacija Republike Srpske osudila je odluku Suda BiH kojom je potvrđena optužnica protiv 11 lica srpske nacionalnosti zbog navodnog zločina protiv čovječnosti počinjenog u Zvorniku 1992. godine, kao i dvostruke aršine ovog suda.

– Više puta je dokazano, a ovaj put još jednom potvrđeno, da su Srbi meta ovog suda, da se podižu optužnice da im se sudi i presuđuje na najbrži mogući način, a kad se radi o srpskim žrtvama počinioci zločina uvijek izmiču pravdi – saopšteno je iz Boračke organizacije Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno da je najnoviji primjer slučaj Almira Beganovića koji danas mirno živi u SAD i očigledno neće biti izveden pred lice pravde, bez obzira na zahtjeve i insistiranje, kako bi odgovorao za optužbe da je učestvovao u brutalnom ubistvu Nenada Rankića u Podrinju.

Iz Boračke organizacije Republike Srpske su podsjetili da se u predmetu za Zvornik sudi Srbima koji su ranije dokazali nevinost ili se ponovo sudi onima koji su ranije presuđivani, naglasivši da osuda i suđenja protiv Srba nikad dovoljno.

– Pitamo se dokle ovako i gdje je kraj ovoj nepravdi? Pozivamo sve institucije Republike Srpske da pomognu onima koji su stvarali Republiku Srpsku da dokažu nevinost u ovom i ostalim slučajevima – navodi se u saopštenju.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakRajilić: U predmetima za zločine nad Srbima Sud BiH radio neprofesionalno
Naredni članakGoganović: Neraskidive veze dvije zemlje