Boračka organizacija Republike Srpske saopštila je da je BiH izgleda jedina zemlja u svijetu gdje se ograničava i kažnjava sloboda mišljenja i govora i da federalnim političkim krugovima i zvaničnicima smeta sve što je srpsko – bivši i sadašnji predsjednici Republike Srpske, pravo srpskog naroda na svoje stavove, mišljenje i Republiku Srpsku.

To pokazuje krivična prijava koju je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak podnio protiv načelnika Sokoca Milovana Bjelice, naveli su iz BORS-a i poručili da je ta organizacija uz republičke institucije, svako izabrano lice, gradonačelnika i načelnike svih opština i gradova u Republici Srpskoj, pa tako i Milovana Bjelicu sa Sokoca koji je dao ogroman doprinos u stvaranju Srpske.

U saopštenju BORS-a navedeno je da je Milovan Bjelica, govoreći o predsjednicima Republike Srpske, među kojima i Radovanu Karadžiću, govorio o istorijskim činjenicama kojih se srpski narod i Boračka organizacija ne stide.

– Ako je Ramo Isak tako dosljedan u borbi za navodnu istinu, zašto Tužilaštvu BiH nije prijavio, a kao federalni ministar policije nije sankcionisao, svakodnevna okupljanja u Federaciji BiH na kojima se veliča takozvana Armija BiH i upućuju uvredljive poruke Srbima? – upitali su iz Boračke organizacije Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakTužilaštvo: Debevec i Mehmedagić se sumnjiče za krivična djela zloupotrebe položaja
Naredni članakPUTEVI: Mjestimično vlažni kolovozi, umjerena frekvencija vozila