Radimo mnogo kako bismo svojim sugrađanima obezbijedili najbolje uslove za život. Doboj je centar regije i svake godine se razvijamo infrastrukturno, a posljednji u nizu velikih projekata jeste i izgradnja nove opšte bolnice.

Istakao je ovo u intervjuu za “Glas Srpske” gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, dodajući da podjednako vode brigu o svim kategorijama društva, ali i o razvoju grada i sela.

– Svaki projekat daje novu dimenziju gradu pa odajem priznanje svima koji su učestvovali u odlučivanju, projektovanju, lobiranju ili jednostavno u pojašnjenju građanima šta i kako radimo i kakve smo napore u to uložili – rekao je Jerinić.

GLAS: Dokle ste stigli sa gradnjom bolnice i koliko će ona biti važna za taj kraj Srpske?

JERINIĆ: Jedna od kapitalnih investicija ne samo u Doboju, nego i cijeloj Srpskoj sasvim sigurno je nova opšta bolnica, čija izgradnja je od samog početka bila u fokusu građana, ali i stručnjaka iz oblasti medicine. Zato s ponosom mogu da najavim da sve ide po planu pa čak i dodatni stručni dio koji smo u hodu dodali, potaknuti neminovnim razvojem medicinske tehnologije, a želeći da ovaj novi, prelijepi objekat ne zaostaje ni korak za sličnima u regionu.

GLAS: Koji su kapitalni projekti koji su u toku te šta to trenutno najviše nedostaju Doboju?

JERINIĆ: Trenutno se intenzivno radi na izgradnji pristupnih saobraćajnica i kanalizacione mreže, čime će biti zaokruženi svi infrastrukturni radovi neophodni za savršeno funkcionisanje bolnice. Moram da odam priznanje izvođaču radova, koji je pokazao da je na visini zadatka uprkos svim problemima koji su iskrsli tokom gradnje. Tom prilikom su uloženi napori da se sve odvija bez opasnosti po radnike na građevini, a s druge strane, planiranom dinamikom bez zastoja i kašnjenja. Zahvalni smo za podršku predsjednika Srpske i Vlade RS, koji su reagovali momentalno u situacijama kada je trebalo intervenisati da se gradnja bolnice nastavi bez problema. Uz sve ovo, ovo ni izdaleka nije jedini bitan i kvalitetan posao koji se odvija u našem gradu.

GLAS:  Poznati ste i po rješavanju stambenog pitanja za mlade bračne parove. Kakve su vaše pronatalitetne mjere?

JERINIĆ: Projekat dodjele stanova mladim bračnim parovima jeste pronatalitetna mjera naše lokalne zajednice na koju smo najponosniji i prepoznatljivi širom regiona. Od 2020. godine do danas ukupno je podijeljeno 73 stana subvencionisanjem dijela sredstava za kupovinu u iznosu od 70 odsto grad i 30 odsto mladi bračni parovi. Naša stabilnost prepoznata je i od strane vrha Srpske i sigurno smo jedan od najpozitivnijih primjera za to kako se kreira pozitivna atmosfera i napredak lokalne zajednice.

GLAS: Kada će Doboj dobiti novu sportsku dvoranu?

JERINIĆ: U toku je tender za izgradnju sportske dvorane sa rokom od godinu dana od potpisivanja ugovora. Uz to, na redu je obnova i rekonstrukcija Centra za kulturu i obrazovanje. Tu je i CEB 2 te nova moderna saobraćajnica koja vodi od objekta “Brčko gasa” do Bulevara Nikole Tesle.

Promocija  

GLAS: Doboj je i ove godine bio domaćin  Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona. Koliko su ovakvi projekti važni za kompletnu Srpsku?

JERINIĆ: Međunarodni rukometni TV turnir šampiona i slični sportski događaji imaju značajnu ulogu kako za grad Doboj, tako i za cijelu Srpsku. Ovaj turnir ima uticaj ne samo na sportsku scenu već i na kulturu, ekonomiju i međunarodne odnose. Osim što promoviše Doboj on doprinosi i cjelokupnom imidžu Republike Srpske i regiona. Za vrijeme trajanja turnira Doboj je bio centar svjetskog rukometa, a pri tome i sportski ambasador Srpske.

Foto: glassrpske.com

Izvor: Glas Srpske

Prethodni članakDOBOJ: Bukejlović informisao srednjoškolce o Porodičnom zakonu (FOTO)
Naredni članakCvijanović preglasana – najavila pokretanje vitalnog entitetskog interesa