Partija demokratskog progresa ima rješenja za ekonomsku, demografsku, moralnu, vrijednosnu, kurturološku i svaku obnovu Republike Srpske koja treba da doprinese boljem životu, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

“Mislim da je potpuno realno očekivati značajnije povećanje penzija i plata, otvaranje Republike Srpske za nove investicione zahvate kada se stvori ambijent u kojem će ljudi svoj posao isključivo raditi kako bi doprinijeli da Srpska bude bolje mjesto za život”, rekao je Borenović sinoć na javnoj tribini PDP-a “Kuda ide Republika Srpska” koja je održana u Šamcu.

On je istakao da je ovo bila prilika da se direktno sa građanima porazgovara o aktuelnoj političkoj, prije svega ekonomskoj situaciji, te da PDP jasno kaže šta će uraditi u skladu sa programom obnove koji je usvojen na posljednjem Programskom saboru PDP-a, a koji je prije nekoliko dana potvrdio i Glavni odbor stranke.

Borenović je dodao da vlast u Republici Srpskoj nema rješenje ni za jedan ključni izazov, te da se preduzimaju loše mjera, kao što je povećanje poreza i doprinosa i akciza koje će biti direktan namet građanima Srpske i BiH.

“Ponudili smo građanima rješenja za ekonomsku obnovu Republike Srpske, a isto tako kako zaustaviti znatan odliv stanovništva i pomoći Srpskoj da ima mnogo bolju perspektivu”, kaže Borenović.

Prema njegovim riječima, PDP nema nijednu dilemu i samo u direktnom kontaktu sa građanima Republike Srpske može dobiti potvrdu da li su ponuđena rješenja programa obnove Srpske dobra i kvalitetna i da li na njima treba insistirati.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ocijenio je da Republika Srpska polako, ali sigurno tone u neku vrstu stanja koje uopšte nije dobro, te da su se neke ključne vrijednosti potpuno izgubile.

“Napravili smo program i moralne obnove društva, demografske, ekonomske i obnove u drugim oblastima kao što su zdravstvo, školstvo. Bez ozbiljnog zaokreta te vrste bojim se da ćemo i dalje tonuti i polako nestati”, konstatovao je Ivanić.

Izvor: Srna
Prethodni članakNevjerovatni Harden za istoriju – 60 poena uz tripl-dabl!
Naredni članakJoš jedna nezgoda kod naplatnih kućica, autom u betonski stub