BANJALUKA – Na tender za izgradnju naplatnih kućica na autoputu Banjaluka – Gradiška, težak više od 3,5 miliona KM, stiglo je šest ponuda, potvrdili su za CAPITAL u „Autoputevima RS“

Na tender su se prijavili „Niskogradnja“ iz Laktaša, „Integra inženjering“ Banjaluka, „MG Mind“ iz Mrkonjić Grada te firma iz Zenice „ITC Zenica“.

Pored njih, ponude na milionski tender „Autoputeva“ dostavile su i dvije grupe ponuđača i to jedna koju čine „Prijedorputevi“ iz Prijedora, „Kozaraputevi“ i „Dos Elektro“ Banjaluka, dok drugu grupu ponuđača čine firme „Geokop“ iz Dervente i „Ferrostil-MONT“ iz Prnjavora.

U „Autoputevima“ su rekli da izvođač koji će graditi naplatne kućice još nije izabran jer je u toku analiza pristiglih ponuda.

„Izvođač radova koji će graditi naplatne kućice na autoputu Gradiška-Banjaluka još nije izabran. Pristigle ponude su otvorene 27. marta, a postupak analize i ocjene tih ponuda je u toku“, kazali su u ovom javnom preduzeću.

„Autoputevi RS“ raspisali su tender za izgradnju naplatnih kućica u Novoj Topoli, Čatrnji i Aleksandrovcu polovinom februara, a firma koja bude izabrana imaće rok od 120 dana da završi posao.

Među uslovima koji su navedeni u tenderu, između ostalog, navedeno je da ponuđači moraju imati pozitivno poslovanje u posljednje tri godine te da im je ukupan promet u tom periodu iznosio šest miliona KM. Takođe, izabrani ponuđač bi iza sebe trebalo da ima uspješno sprovedene slične poslove u vrijednosti od oko tri miliona KM bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost.

CAPITAL: M. Čigoja

Prethodni članakOtkazana aukcija trezorskih zapisa RS
Naredni članakNjegove riječi i danas se citiraju