Nesvakidašnja situacija dogodila se u Sardiniji, kada je mali avion ispustio kofer koji je potom pao na krov kuće. U njemu je bilo 8,5 čistog kokaina.

Zaprepašteni vlasnici kuće čuli su glasan udarac i odmah su pozvali policiju koja je na krovu pronašla kofer sa kokainom. Kokain je zapravo trebalo da padne na drugom mestu, odnosno na tlo u Baratili San Pjetru, gradu od oko 1.200 stanovnika na Sardiniji, gde je trebalo da ga dočekaju krijumčari droge.

Incident koji se dogodio 28. marta je naravno završio u svim italijanskim novinama, a jedan od naslova glasio je “Na Sardiniji pada kiša kokaina”.

Odmah je pokrenuta istraga, koja je rezultirala hapšenjem tek u utorak, kada je priveden pilot aviona. Takođe istraga je utvrdila da je avion poleteo s malog aerodroma u Rimu. Nestao je s radara nekoliko minuta pre nego što je kofer pao jer je leteo na maloj visini.

“Analiza GPS-a smeštenog u avionu potvrdila je da je tokom tih 20 minuta avion izveo nekoliko krugova iznad mesta gde je otkriven kofer”, rekla je policija.

Uz pomoć izjava svedoka osoblja aerodroma i evidencije o punjenju gorivom, policija je uspela da identifikuje pilota kao Frančeska Riza (28) iz Rima. On je radio kao pilot mađarske kompanije i leteo je za brojne bogate ljude kad je uhapšen na aerdromu Kaglari Elmas nakon što je sleteo iz Nemačke.

Policija još uvek traga za ljudima koji su trebali uhvatiti pošiljku droge, prenosi bigportal.ba.

Foto: glassrpske.com

Izvor: Glas Srpske

Prethodni članakZanimljive činjenice o soli koje možda niste čuli
Naredni članakVelika Britanija: Ukradenim Lend Roverom bježao preko željezničke pruge VIDEO