U pokušaju da privuče još kupaca, Aprilia je predstavila svoju najnoviju kreaciju, model RS 457.

RS 457 predstavlja značajan korak naprijed i u tehnologiji i u tržišnoj privlačnosti, odražavajući Aprilijinu posvećenost ispunjavanju zahtjeva sve zahtjevnije globalne publike.

U srži RS 457 leži besprekorno integrisan motor i čvrsti aluminijumski ram, koji ga izdvaja od konkurencije. Uzimajući inspiraciju iz Aprilijine opsežne trkačke istorije, kućište radilice sada služi kao nosiva komponenta, element dizajna koji je ranije bio predstavljen u RS 660.

Ovaj inovativni pristup rezultira laganom konstrukcijom, izuzetnim upravljačkim karakteristikama i uzbudljivim iskustvom vožnje po kojem je Aprilia poznata.

Elektronski dodaci RS 457 su zaista izvanredni, služeći širokom spektru vozača dok ostaju vjerni Aprilijinom naslijeđu. Ride by Wire sistem, koji su razvili Aprilijini inženjeri, nudi tri različita režima vožnje koji fino podešavaju snagu, isporuku obrtnog momenta i kontrolu proklizavanja, sve podesivo na tri nivoa.

Dizajniran da privuče novu generaciju vozača, RS 457 se može pohvaliti laganom konstrukcijom, jednostavnim rukovanjem i najsavremenijim tehnološkim karakteristikama.

U pogledu estetike, RS 457 odaje počast legendarnoj RS seriji, poznatoj po agresivnoj aerodinamici i kultnim elementima dizajna. Karakteristike kao što su LED prednja svijetla i 5-inčna TFT instrument tabla u boji nastavljaju prepoznatljiv vizuelni identitet RS porodice.

Ispod haube (da tako kažemo), Aprilia RS 457 donosi najsavremeniji, vodom hlađeni paralelni tvin agregat zapremine 457 kubika, koji isporučuje 47 KS, navodi “AutoBlog”. Zanimljivo je da se motocikl može pohvaliti suvom težinom od samo 158 kg.

Dizajniran da privuče novu generaciju vozača, RS 457 se može pohvaliti laganom konstrukcijom, jednostavnim rukovanjem i najsavremenijim tehnološkim karakteristikama.

Sistem ogibljenja RS 457 uključuje prednju viljušku od 41 mm koja obezbjeđuje 120 mm hoda i zadnji mono-amortizer sa čeličnom zadnjom viljuškom koja nudi 130 mm hoda, a oba imaju mogućnost podešavanja predopterećenja.

Kočioni sistem je podjednako impresivan, sa prednjim diskom od 320 mm sa ByBre radijalnim kočionim čeljustima sa 4 klips, uz zadnji disk od 220 mm uparen sa ByBre čeljustima. Dvokanalni ABS sa dvostrukim podešavanjima mape obezbjeđuje optimalne performanse kočenja.

Kao uzbudljivu opcionu karakteristiku, Aprilia RS 457 nudi kvikšifter, dodatno poboljšavajući njegove mogućnosti performansi i dodajući svom već sveobuhvatnom elektronskom paketu.

Sa uvođenjem RS 457, Aprilia je spremna da postavi nove standarde u tehnologiji i stilu za motocikliste širom svijeta. Ovo izdanje učvršćuje kompanijinu posvećenost isporuci mašina visokih performansi podržanih inovacijama i stručnošću.

Foto: PrintScreen/Twitter

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakHuawei vraća 5G tehnologiju u svoje telefone
Naredni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova