Kako u svom najnovijem izvještaju navodi analitičarska kompanija Strategy Analytics, Apple je u trećem tromjesečju ostvario 8,5 milijardi dolara profita od smartfona; poređenja radi, kompletna industrija smartfona je u posljednjem tromjesečju zaradila 9,4 milijarde dolara. To znači da je sam Apple odgovoran za više od 90 posto profita u industriji smartfona u periodu jul-septembar.

Nakon Apple-a sledi ne velika, već ogromna praznina jer je Huawei na drugom mjestu zaradio tek 200 miliona dolara u trećem tromjesečju od smartfona, a to je 2,4 posto celokupne zarade industrije. Vivo i Oppo drže drugo i treće mjesto sa po 2,2 procenta.

Apple je imao veoma dobar period prodaje iPhone telefona od jula do septembra, a kompanija je pobijedila procjene Wall Streeta sa 45,5 miliona prodatih telefona. Zahvaljujući povećanju skladišnog prostora kod Apple iPhone 7 i Apple iPhone 7 Plus na 256 GB, prosječna prodajna cijena iPhone telefona je skočila na 600 dolara. Takođe, tokom posljednjeg tromesečja, Apple je povećao prodaju iPhone telefona na 33 od 40 tržišta.

Izvor: Benchmark

Prethodni članakObavještenje o isporuci električne energije Doboj
Naredni članakRadar za četiri dana “uhvatio” 1.412 vozača