Ministar finansija i trezora BiH u Savjetu ministara Srđan Amidžić i šef Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Kristofer Šeldon , potpisali su Sporazum o grantu u iznosu od osam miliona evra.

Grant je namjenjen za finansiranje uređenja plovnog puta na koridoru rijeke Save, što podrazumijeva i deminiranje desne obale te predstavlja prvu fazu.

Ovim projektom će se unaprijediti zaštita od poplava i poboljšati prekogranična saradnja u oblasti voda na koridorima Save i Drine, saopšteno je iz Ministarstva finansija u Savjetu ministara.

Grant je odobrio Investicioni okvir za zapadni Balkan, i njime će upravljati Međunarodna banka za obnovu i razvoj. Projekat će se provoditi uz podršku Ministarstva komunikacije i transporta BiH.

Dosadašnja ulaganja Svjetske banke u BiH iznose preko 2,5 milijardi američkih dolara kroz 124 finansirana projekata.

Trenutni portfolij Svjetske banke iznosi 558,11 milion dolara u 14 finansiranih projekata.

Amidžić se zahvalio Šeldonu za dosadašnju saradnju.

Šeldon je izrazio zadovoljstvo i najavio i dalju podršku projektima u BiH.

Svjetska banka je od 1996. godine imala veoma značajnu ulogu u oporavku BiH, koju je zadržala i danas. Ulaganja Svjetske banke odnose se na finansiranje širokog spektra sektora kao što su transport, gasifikacija, deminiranje, stanovanje, zdravstvo, obrazovanje, javni radovi, poljoprivreda i mikro-finansiranje.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakHPV vakcine primilo oko 2.000 lica mlađih od 15, i oko 800 starijih od 15
Naredni članakVRIJEME: I sutra promjenljivo i toplo