Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara u postupku je izrade budžeta za narednu godinu, a ukoliko ne bude saglasnosti o budžetu, narednu godinu institucije na nivou BH započeće privremenim finansiranjem, izjavio je resorni ministar Srđan Amidžić.

– Imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 miliona KM i sada sa mojim timom pravim računicu i planove, kako bismo obezbijedili nesmetano funkcionisanje institucija, s jedne strane, a uštede i racionalan pristup, s druge strane – istakao je Amidžić.

On je napomenuo da mu je u ovom momentu jasno da nijedan budžetski korisnik neće biti do kraja zadovoljan iznosom sredstava koji će biti predložen u budžetu, ali da je činjenica da drugačije ne može, jer je postojeći okvir prilično ograničen, a potrebe institucija nisu manje, već, naprotiv, iz godine u godinu su sve veći zahtjevi.

– Moj plan je da do kraja novembra Savjet ministara razmatra prijedlog budžeta i tada će nam biti jasno da li postoji šansa da budžet bude usvojen, odnosno, da li ima političke saglasnosti o tome – naveo je Amidžić.

On je dodao da je, ukoliko budžet ne dobije podršku Savjeta ministara, jasno da će se naredna godina započeti privremenim finansiranjem, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakStevandić: Isak da se bavi smirivanjem, a ne raspirivanjem tenzija
Naredni članakVišković: Prioritet – dalje unapređenje standarda penzionera