Treće takmičenje, treće zlato za SAD, a dva u vlasništvu 17-godišnjaka. Posle senzacionalnog Džerarda do najvišeg stepenika na pobedničkom postolju došla je Kloi Kim posle dominantne predstave u finalu ženskog halfpajpa.

Već posle prve serije, kada je američka takmičarka, sa korenima iz upravo zemlje domaćina, otišla jedina preko 90 poena, bilo je jasno kome je zlato namenjeno. Nekako ju je pratila do poslednje serije Kineskinja Điau Liu, ali je pala u poslednjoj, pa je morala da se zadovolji srebrom sa 89.75 u drugoj seriji.

Kao već krunisana šampionka Kimova je krenula u stvaranje istorije sa željom da osvoji maksimalnih 100 poena. Bila je prosto briljantna, nijednom nije pala, ali sudije su joj ipak dodelile ocenu 98.25, što je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu i zlatnu medalju.

Ispostavilo se da se najveća drama vodila za bronzano odličje, a do njega je došla još jedna Amerikanka, Arijel Gold odličnom vožnjom u poslednjoj seriji pošto je sa 85.75 bila bolja od zemljakinje Keli Klark, koja je u poslednjoj vožnji poboljšala rezultat, ali joj je 83.50 bilo dovoljno samo za četvrto mesto.

Sa ove dve medalje SAD su došle do šest odličja, od čega tri zlata i zauzimaju treće mesto u generalnom plasmanu iza Nemačke sa četiri zlata i Holandije sa takođe tri, ali i dva srebra, jednim više od SAD.

(sport klub)

Prethodni članakBogdanović: Da se Juga nije raspala
Naredni članakPartizan opet pod blokadom, Dule potražuje novac