Pripremiti se za dobar dan ne znači samo imati dosljednu jutarnju rutinu, iako je i to važno.

Način na koji provodimo večeri takođe je bitan, no ponekad ga zanemarujemo. Mogli bismo se iznenaditi koliko nekoliko malih večernjih navika može značajno uticati na našu sreću ujutro. Stoga su psiholozi otkrili tri navike koje treba da praktikujemo uveče kako bismo ujutro bili srećniji, piše index, a prenosi b92. 

1. Večernja šetnja

Svako veče idem u šetnju jer mi to pomaže da raščistim i smirim svoj um”, rekao je psiholog i stručnjak za dobrobit, Li Čambers, za HuffPost.

2. Topla kupka Psihologinja Žastin Groso zagovornica je večernjeg kupanja zbog raznih dobrobiti za fizičko i mentalno zdravlje.

“Potpuno uranjanje u vodu, za razliku od tuširanja, podiže raspoloženje kod osoba s depresijom, poboljšava san kod osoba s nesanicom i ima pozitivne učinke na kardiovaskularni sistem”, objasnila je.

3. Praktikovanje zahvalnosti

“Jednostavan čin nabrajanja blagoslova u životu može dovesti do značajnih poboljšanja u vašem blagostanju, stoga neka vam večernji popis zahvalnosti postane navika”, savetuje kognitivna naučnica i profesorka psihologije Lauri Santos.

“Ako provedete nekoliko minuta razmišljajući o ljudima koje cijenite i stvarima na kojima ste zahvalni kao dio svoje rutine prije spavanja, nećete biti pod tolikim stresom i mirno ćete utonuti u san”, zaključio je naučnik Kortland Dal.

Foto: Shutterstock

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakSedam načina za upotrebu limuna koji će vam olakšati život
Naredni članakKako se riješiti sijedih vlasi bez farbanja: Ovaj sastojak čini čuda