Srpska demokratska stranka (SDS) traži krivičnu i materijalnu odgovornost osoba koje su napravile propuste u vezi sa spornim projektom naplatnih kućica na dionici puta Banja Luka-Klašnice.

“Te naplatne kućice nikada nisu bile u funkciji, a do sada su ‘koštale’ tri mlada života, 20 saobraćajnih nesreća godišnje, a biće potrebno i nekoliko miliona maraka da se uklone sa spornog mjesta”, rekao je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić.

Predlaže da cijenu njihovog uklanjanja, koja će iznositi 1,5 miliona maraka, plate oni koji su ih postavili, a ne građani.

On je na konferenciji za novinare dodao da u RS postoje naplatne kućice tamo gdje ne treba, umjesto na autoputu Banja Luka- Gradiška.

“Ko je mogao i na koji način da da upotrebnu dozvolu, ako nisu ispunjeni svi uslovi za otvaranje autoputa, od kojih je jedan da postoje naplatne kućice”, pita Šešić.

Ističe i da bi građani trebalo da znaju da će i taj projekat koštati 3,5 miliona maraka, premda su izvođači radova tražili i više.

(Agencije)

Prethodni članakBraniću interese Republike Srpske!
Naredni članakGubitak premašio milijardu maraka!