Grad Doboj podržava mlade i rad sa djecom sve u cilju da što više vrijeme provode na treninzima i u druženju, rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić prije današnjeg treninga na otvorenom polaznika Škole fudbala “Ačko” koji se realizuje u okviru projekta “Igraj fudbal i budi srećan”.
“Škola fudbala `Ačko` okuplja veliki broj djece. I kroz ovaj projekat Fondacije `Mozaik` i Omladinske banke pokazuju da rade sa djecom i na otvorenom. Cilj svih nas u gradu Doboju jeste da djeca provode vrijeme na treninzima, sa loptom i drugarima”, izjavio je Jerinić.

On je ukazao na značaj podrške mlađim uzrastima kako bi imala budućnost u sportu i koja kroz sport imaju prilike da putuju i stiču nova poznanstva.

Predstavnik Škole sporta “Ačko” Dražen Vasiljević rekao je da su doznačenim sredstvima projekta “Igraj fudbal i budi srećan” u iznosu od 1.500 KM nabavili neophodne rekvizite, između ostalog čunjeve, markere, štapove, prepone, koji će značajno unaprijediti rad sa djecom.

On je naveo da škola, koja traje tri godine, u prosjeku ima oko 120 stalnih polaznika sa kojima radi šest trenera sa Uefa licencama.

Prema njegovim riječima, ova škola ima potpisan ugovorom sa Fudbalskom školom “Crvene zvezde” iz Beograda, a jedan od njihovih talenata Filip Dujković ubrzo će potpisati ugovor za beogradski klub.

Osmogodišnji Dujković rekao je da igra na poziciji lijevog beka i da je već odradio tri pripremne utakmice za “Crvenu zvezdu” iz Beograda.

NJegov saigrač Danilo Marković kaže da fudbal trenira tri i po godine, da igra na poziciji desnog krila i da klub postiže odlične rezultate na turnirima.

Trening na otvorenom održava se u Parku narodnih heroja, kojem prisustvuje i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Jerinić – Vlada Srpske uplatila tranšu od 1.875.000 KM
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano i toplo