Mi smo u stalnom kontaktu sa organizatorima “Adria tura” i porodicom Đoković. Uskoro očekujemo više informacija u vezi sa sudbinom nastavka turneje, naglasio je Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske.

Dešavanja u Zadru, gdje je otkazano finale između Đokovića i Rubljeva, te pozitivan nalaz Dimitrova i Ćorića, doveli su pod veliki upitnik nastavka “Adria tura”, između ostaloga i nastupa u Banjaluci, 3. i 4. jula.

– U Teniskom savezu Republike Srpske, koji je jedan od partnera u organizaciji, učinili smo sve da budemo spremni za svaku moguću odluku. Sigurnost sportista i zdravlje publike su na prvom mjestu. Teniserima i članovima stručnih štabova koji su zaraženi korona virusom želimo što brži oporavak. U Banjaluci su u toku radovi na izgradnji teniske infrastrukture koja će ispunjavati najviše svjetske standarde u ovom sportu. Sa svim radovima je upoznat tim najboljeg svjetskog tenisera i sve se radi u cilju dugoročne saradnje sa Novakom Đokovićem, njegovom fondacijom i Teniskim savezom Srbije – naglasio je Milinović.

On je poručio, da bez obzira na krajnji ishod “Adria tura”, saradnja sa Teniskim savezom Republike Srpske porodice Đoković zamišnjena je na dugoročnoj osnovi.

S obzirom na to, jasno je da “Adria tur” nije sam po sebi cilj već samo prvi korak ka zajedničkim planovima i dugoročnoj saradnji Novaka Đokovića i Teniskog saveza Republike Srpske. U tom smislu, kakva god odluka da bude mi ćemo je prihvatiti jer smo orjentisani ka dugoročnom cilju i razvoju tenisa. Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske će sa ovom infrastrukturom dobiti uslove koji će biti od velike koristi teniserima iz cijelog regiona – rekao je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakĐoković stigao u Beograd i testirao se na koronu
Naredni članakU srijedu u Sremskoj Mitrovici prva klapa filma o proboju koridora