Građevinske mašine u Doboju se ne gase, uprkos pandemiji. U novom ruhu zasijaće i Ulica Kralja Aleksandra, u kojoj je u toku uklanjanje platana, koji su bili smetnja jer su dizali trotoar. Osim uređenog trotoara, ova ulica dobiće i nove saobraćajnice, javnu rasvjetu, a osim toga radiće se i na zamjeni kolektora tj. kanalizacija za kompletnu ulicu. Dio ulice koji izlazi na magistralni put M-17 biće povezan na kružni tok. Za rekonstrukciju te ulice izdvojeno je 1,46 miliona maraka.

Ulica Kralja Aleksandra

Tu, poslovi ne staju u Doboju. Nove investicije planirane su i u Usori, jednom od najvećih dobojskih naselja. U planu je uređene takozvanog Sforovog puta.

Sforov put – naselje Usora

-Usora je jedno od najvećih naselja u Doboju jer grad se počeo širiti ka južnom dijelu i spojio se sa Usorom, tako da je produžetak Ulice Cara Dušana povezao samu mjesnu zajednicu sa glavnom ulicom tj. sa užim centrom grada. Projekat i tender za Sforov put je završen, imamo izvođača radova i to ćemo da radimo u narednom periodu – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Ovo naselje dobiće i dječije igralište, najavio je gradonačelnik, koji ističe da u svim ovim poslovima očekuje i podršku mještana, kako bi se planirani projekti što prije realizovali.

-Sa ljudima koji su društveno odgovorni i sa ljudima koji su u komunikaciji sa našim građanima tražimo njihove potrebe, ali naravno i odgovore kako bi sve te potrebe i završili. Nikada ne možete sve odjednom završiti, ali ako smo složni i okupljeni oko dobrih projekata ili dobre ideje, onda se nađu i načini kako da se ti projekti i završe – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Naselje Usora

Građevinske mašine angažovane su i u ruralnim područjima. Gradonačelnik Doboja nedavno se uvjerio na terenu kako teku radovi i na pripremi puta za asfaltiranje u Tekućici.

Gradonačelnik Boris Jerinić i poslanik u PD PS BiH Obren Petrović sa saradnicima u obilasku radova u Tekućici
Radovi na pripremi puta za asfaltiranje u Tekućici

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakGRAD DOBOJ: Obavještenje – sistematski pregledi djece za upis u prvi razred
Naredni članakGRAD DOBOJ: Nema novooboljelih, pod nadzorom 274 lica