Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ dostavila je uputstvo organizacionim jedinicama o mjerama zaštite koje trabaju preduzeti, u skladu sa instrukcijom Vlade Republike Srpske od petka, 8. maja.

Riječ je o organizovanju rada svih izvršilaca na radnom mjestu, uz puno poštovanje mjera zaštite, sa posebnim akcentom o broju izvršilaca u kancelarijama APIF-a, saopšteno je iz ove agencije.

U saopštenju je navedeno da je ulazak jedne do dvije stranke u šalterske i prijemne prostorije treba organizovati bez stvaranja gužve i dužeg zadržavanja, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene.

Kontakt, odnosno razgovor stranke sa radnicima-referentima moguć je sa najmanje dva metra odstojanja od šaltera.

– Svi radnici na radnom mjestu, kao i građani koji borave u prostorijama APIF-a su dužni da nose zaštitne maske i rukavice – navedeno je u uputstvu.

Iz Agencije su naglasili da je neophodno strogo poštovati mjere zaštite i zdravlja na radu, u skladu sa naredbama, preporukama i zaključcima Vlade Republike Srpske, nadležnih ministarstava, opštinskih organa i službenih lica za vanredne situacije.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA


Prethodni članakŠolaja: Savremena Kina želi miran razvoj i rješavanje konflikata
Naredni članakLedi Gaga najavila novi album za 29. maj