Služen parastos za 36 vojnika Republike Srpske i žrtve iz Drugog svjetskog rata

Članovi porodica poginulih boraca, mještani Paležnice Donje, te predstavnici grada Doboja, kao i poslanici u Parlamentarnoj skupštini BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske, po propisanim pandemijskim mjerama, sabrali su se danas u porti trebavskog hrama posvećenog Svetom Iliji, u kojem je služen parastos za poginule borce u posljednjem odbrambeno- otadžbinskom ratu, kao i civilnim žrtvama rata. Pomen je služen i za žrtve iz Drugog svjetskog rata.

-Uprkos vanrednim okolnostima,  junake koji su dali život za Republiku Srpsku u posljednjem ratu ne smijemo zaboraviti. Naravno, sjećamo se i svih onih koji su u Drugom svjetskom ratu položili živote za ideju slobode, slobode svih naroda, izjavio je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

On je izrazio zahvalnost svima koji su se danas sjetili ovih junaka, te istakao da grad Doboj i u ovom vanrednom stanju ostaje uz ovaj kraj, i njegove mještane.

-Tu smo da obilježimo sve značajne datume, ali i nastavimo sa planiranim aktivnostima u ovom selu. Raduje me što smo priveli kraju asfaltiranje regionalnog puta u Paležnici Gornjoj, Zelinji, te što nastavljamo sa infrastrukturnim radovima na ovom području, zaključuje Jerinić.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Predsjednik Skupštine grada Doboja Miloš Bukejlović rekao je da je simbolično odata počast i položeni vijenci i na spomen obilježje posvećeno žrtvama u Jasenovcu.

Miloš Bukejlović, predsjednik Skuštne grada Doboja

Mještani znaju da svake godine odajemo poštu našim poginulim borcima i civilnim žrtvama rata prve nedjelje poslije Đurđevdana, tako da je ovo današnje okupljanje bilo spontamo, kaže Bogdan Lukić, predsjednik Skupštine MBO Paležnica Donja.

Bogdan Lukić, predsjednik Skupštine MBO Paležnica Donja

Osim članova porodica poginulih boraca, vijence na spomen obilježja položili su gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, predsjednik Skupštine grada Miloš Bukejlović, poslanici u Parlementarnoj skupštini BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske, Obren Petrović i Danijel Jošić, te ostali predstavnici Gradske uprave.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakGRAD DOBOJ: Tri novooboljele osobe, pod nadzorom 217 lica
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 11. maj